Wie is Jeroen?

Mr. J.M. (Jeroen) van der Linden studeerde civiel recht en strafrecht aan de Universiteit van Leiden. Hij werd in 2000 beëdigd als advocaat. Zijn stage doorliep hij op een klein kantoor te Alphen aan den Rijn.

Vervolgens is hij vanaf 2003 werkzaam geweest op een middelgroot advocatenkantoor te Waddinxveen. Per 1 januari 2019 runt hij het kantoor J.M. van der Linden Advocatuur.

Mr. Van der Linden treedt veelvuldig op voor cliënten die zich in de Wettelijke schuldsaneringsregeling (Wsnp) bevinden. Zo staat hij regelmatig cliënten bij die na drie jaren op een eindzitting moeten verschijnen. Op deze eindzitting wordt voor de rechtbank bepaald of cliënt al dan niet in aanmerking komt voor de zogenoemde schone lei, dan wel of de schuldsaneringsregeling verlengd kan worden voor een periode van maximaal twee jaren.

Daarnaast staat hij ook regelmatig cliënten bij die in hun schuldsaneringszaak op een tussentijdse zitting voor de rechtbank dienen te verschijnen. Een tussentijdse zitting kan plaatsvinden indien ten tijde van de schuldsaneringsregeling de bewindvoerder en/of rechter-commissaris van oor deel is dat cliënt zich niet alle verplichtingen heeft gehouden die voortvloeien uit de schuldsaneringsregeling. Op deze zitting wordt bepaald of cliënt al dan niet tussentijds uit de schuldsaneringsregeling moet worden gezet.

Voorts staat hij regelmatig cliënten bij die in hoger beroep willen komen tegen een uitspraak van de rechtbank. Het hoger beroep wordt behandeld door een gerechtshof.

Verder geeft hij advies aan cliënten om al dan niet tegen een uitspraak van het gerechtshof beroep in cassatie in te stellen bij de Hoge Raad der Nederlanden. Aangezien mr. Van der Linden zeer bevlogen is in schuldsaneringszaken en daardoor vele positieve resultaten op zijn conto heeft, kunt u met een gerust hart een beroep op hem doen.

Naast het schuldsaneringsrecht behandelt mr. Van der Linden ook het strafrecht. Hij staat cliënten bij in zowel lichte als zware strafzaken. Landelijke bekendheid verwierf hij door in 2004 de moeder bij te staan in de zaak van het ‘meisje Savannah’. Mr. van der Linden staat cliënten bij die moeten verschijnen voor de officier van justitie, de kantonrechter, de politierechter, de meervoudige strafkamer en in hoger beroep bij het gerechtshof.

Ook dient hij namens cliënten in strafzaken beroep in cassatie in bij de Hoge Raad der Nederlanden. Verder staat hij cliënten bij die van de politie een uitnodiging hebben ontvangen om voor een verhoor op het politiebureau te verschijnen.

Daarnaast staat mr. Van der Linden cliënten bij in het verbintenissenrecht en consumentenzaken. In het verleden trad hij verscheidene malen op in het televisieprogramma Radar om zijn visie en advies te geven in consumentenzaken.